Fazuľové lusky Bango sú charakteristické svojim vysokým obsahom aminokyselín, fytosterolov a flavonoidov. V malom množstve sa vyskytuje aj kyselina askorbová. Ďalej obsahuje železo, vápnik, draslík, mangán, molybdén, z vitamínov hlavne C a rôzne skupiny vitamínu B.
Fazuľa má odvodňujúce účinky, posilňuje činnosť srdca a krvný obeh. Je vhodná pre ľudí s redukčnou diétou. Je vhodné zaradiť ju aj do stravy diabetikov, nakoľko stabilizuje inzulín v krvy. Prospešná je aj pre ľudí, ktorých trápi vysoký krvný tlak, ktorý fazuľa Bango znižuje.
Fazuľu Bango pred prípravou nechajte namočenú vo vode niekoľko hodín, ideálne cez noc. Vodu potom zlejte; fazuľu Bango varte v novo napustenej vode cca 40 minút. Ochuťte a dovarte ešte 10-15 min.