Cejlónska škorica sa zvykne označovať aj ako ,,pravá“. Oproti činskej ško-
rici je svetlejšia, má jemnejšiu textúru, omnoho sladšiu chuť a obsahuje nižšie % kumarínov.
Paprika sladká mletá.
Žitavská paprika je prvým slovenským výrobkom oceneným značkou kvality EÚ "Chránené označenie pôvodu". Viac ako 100-ročná tradícia pestovania a spracovania koreninovej papriky v Podunajskej nížine zaručuje tomuto produktu výnimočnosť a vysokú kvalitu. Jedinečnosť spočíva v tradičnom pestovaní a spracovaní, ale hlavne v typickej a ničím nenapodobniteľnej oranžovo-červenej farbe, ktorú paprika získava v poslednej fáze mletia na tzv. vyfarbovacom kameni. Žitavská paprika má sviežu vôňu po zelenine s nádychom kapie, je výrazne sladká a jedlám dodáva unikátnu chuť, vôňu i farbu.